Hal-hal anu peryogi diperhatoskeun nalika mesin bahan komposit dina mesin panggilingan CNC (pusat mesin)

1. Naon bahan kompositna?
Bahan komposit tiasa dibagi kana
Bahan komposit logam sareng logam, bahan komposit henteu logam sareng logam, bahan komposit non-logam sareng non-logam.
Numutkeun ciri strukturalna, aya sababaraha bahan komposit ieu:
Bahan komposit serat, bahan komposit sandwich, bahan komposit gandum, bahan komposit hibrid.
Kadua, masalah anu kudu diperhatoskeun ku pusat mesin nalika ngolah bahan komposit.

1. Bahan komposit serat karbon gaduh kakuatan interlayer anu rendah sareng gampang ngahasilkeun delaminasi dina aksi kakuatan motong. Kituna, gaya aksial kedah dikirangan nalika ngebor atanapi motong. Pangeboran peryogi gancang sareng feed alit. Laju puseur mesin biasana 3000 ~ 6000 / mnt, sareng tingkat pakanana 0,01 ~ 0,04mm / r. Bit bor kedahna tilu-nunjuk sareng dua-ujung atanapi dua-nunjuk sareng dua-ujung. Langkung saé nganggo péso seukeut. Ujungna tiasa neukteuk lapisan serat karbon heula, sareng dua wilah ngalereskeun témbok liang. Bor inten-inlaid gaduh katégang anu hadé sareng tahan tahan. Pangeboran bahan komposit sareng sandwich paduan titanium mangrupikeun masalah anu sesah. -Sacara umum, bor karbida padet dianggo pikeun bor numutkeun parameter pamotongan padagang titanium pengeboran. Sisi paduan titanium dibor heula dugi ngebor ngalangkungan, sareng pelumas ditambih nalika ngebor. , Ngaleungitkeun ngabeuleum bahan komposit.

2. Pangaruh motong tina cutter panggilingan khusus pikeun mesin tina 2, 3 jinis bahan komposit karbida padet énggal langkung saé. Éta sadayana ngagaduhan sababaraha ciri umum: kaku tinggi, sudut hélikis alit, bahkan 0 °, sareng wilah herringbone anu dirancang khusus tiasa épéktip. Ngurangan gaya motong aksial ti pusat mesin sareng ngirangan delaminasi, épisiénsi mesin sareng pangaruhna saé pisan.

3. Kiripik bahan komposit nyaéta bubuk, anu ngabahayakeun kasihatan manusa. Pembersih vakum kakuatan tinggi kedah dianggo pikeun vakum. Pendinginan cai ogé sacara efektif tiasa ngirangan polusi debu.

4. komponén bahan komposit serat karbon umumna ageung ukuranana, rumit bentukna sareng strukturna, sareng luhur karasa sareng kakuatanana. Éta hésé pikeun ngolah bahan. Salami prosés motong, gaya motong rada ageung, sareng panas motong henteu gampang dikirim. Dina kasus anu parah, résin bakal kabakar atanapi lemes, sareng pakéan alatna bakal serius. Ku alatan éta, alatna mangrupakeun konci pikeun ngolah serat karbon. Mékanisme motong langkung caket kana grinding tibatan panggilingan. Laju motong linier pusat mesin biasana langkung ageung tibatan 500m / mnt, sareng strategi kecepatan-gancang sareng feed-leutik diadopsi. Alat pemangkasan ujung-umumna nganggo pemotong panggilingan karbida karbida padet, roda grinding sisikian inten anu dielektropasi, pemotong panggilingan inten-inlaid, sareng bilah ragaji intan berbasis tambaga.


Waktos Post: Apr-09-2021